Økonomiske problemer og refinansiering

Lån

Vi leter alle etter det optimale og det ideelle lånet. Hva som er det beste lånet vil nok avhenge litt av hva som passer oss best og hva som kan være bedre enn andre lån. Om du har et lån som du kanskje ikke skulle ha hatt så har det feil tilnærming til det å ha lån. Lån er noe som vi tar opp fordi vi må ha det. Det er ikke slik at vi tar opp lån fordi det er hyggelig eller fordi det er kjekt å ha. Når det er sagt så er lån kjekt å ha, men selve kostnaden ved lån gjør at man ikke tar opp lån bare for å ha lånet der i tilfelle noe skjer. Denne friheten har vi allerede påtatt oss og bankene gitt oss som et eget lånetilbud ved at vi kan ta opp lån som utbetales raskere enn hva vi er vant med fra 10 eller 20 år tilbake i tid.

 

For mye lån

Det er dessverre slik at vi kan ta opp for mye lån. Lån er noe som vi har og noe som vi helst skulle unngått. Når vi tar opp lån så tar vi dem opp på en måte som skader vår økonomi om vi tar opp for mye. Med andre ord så er det ikke bra å ta opp for mye lån, men samtidig så er det veldig kjekt å ta opp akkurat nok lån.

 

Hva som er nok lån vil nok avhenge veldig mye av deg og veldig mye av hvor mye du selv trenger. Trenger du mye lån så kan det være greit å se på andre mekanismer enn forbrukslån fordi lånets kostand blir såpass høy at det ikke lønner seg å bruke penger på et slikt lån.

 

Refinansiering av lån

Har du oppdaget at du har for mye lån eller at du har et lån som er for dyrt, da bør du sjekke litt hvordan du kan redusere din totale gjeld. Kanskje du kan refinansiere forbruksgjeld som et grep for å få ned kostanden på gjelden. Når du refinansierer gjeld så blir ikke gjelden mindre, men hele poenget med dette konseptet er å få ned kostanden av gjelden slik at du ikke blir gående med en dyrere gjeld enn det du faktisk trenger. På denne måten må du sjekke og du må passe på at alt går som det skal gå.

 

Start i dag

Har du for mye gjeld så er det viktig at du starter med arbeidet om å senke gjelden din allerede i dag. Det hjelper ikke om du har mye å rutte med eller om du har lite å rutte med for å jobbe med denne gjelden slik at den kommer seg ned i null. Du må ta denne jobben og helst spise knekkebrød noen måneder for å kunne få ned din månedlig kostand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *