Hva er SEO?

Du bruker søkemotoroptimalisering (SEO) som en del av din digitale markedsføring, fordi du vil rangere høyt i søkemotorresultater når folk søker etter et produkt eller en tjeneste du leverer.

Google og andre søkemotorer bruker kompliserte, tett bevoktet algoritmer for å sette troverdige og informative nettsteder på toppen av søkeresultatene. Funksjonen til SEO er å overbevise søkemotorene om at nettstedet ditt fortjener å være der.

Hvorfor SEO?

Potensielle kunder må være i stand til å finne din tjeneste eller et produkt. Stadig flere stoler på at søkemotorene vil gjøre det for dem.

Med en god SEO-strategi vil trafikk til nettsteder, fra de organiske (de du ikke betaler for) søkeresultatene fortsette å vokse. Og sikrer at du kan ha en langsiktig strategi. Hvis du har en fysisk butikk er SEO viktig, men ikke like viktig som for en butikk, som bare er tilgjengelig over nett – Hvor skal de ellers få kundene fra?

Hvordan søkemotorene rangerer nettsteder

Ingen vet eksakt hvilke algoritmer som spiller inn. Det er det et par ting som vi vet vil telle mot en høy rangering for nettstedet:

  • Relevante og spesifikke søkeord.
  • Lenker til og fra andre pålitelige nettsteder.
  • Informativt og relevant innhold.
  • Et brukervennlig nettsted som er optimalisert for mobilbrukere.

Hvordan kan jeg optimalisere nettstedet mitt?

Tenk på SEO som vedlikehold av nettstedet ditt. Du må regelmessig gjennomgå de metodene du bruker, siden søkemotorene stadig endrer på de algoritmene (faktorene) som spiller inn, når de rangerer en nettside.

Det finnes ingen snarveier til SEO. Nøkkelen er kvaliteten på innholdet, og å holde innholdet oppdatert, informativ og relevant, folk vil dele nyttige artikler og komme med tilbakemeldinger på dine tjenester – hvis du har lagt opp til det!

Vurder hvilke søkeord dine kunder vil søke etter, bruk disse begrepene i innholdet og prøv å få linker fra andre pålitelige nettsteder.

Gjør nettsiden optimalisert for smarttelefoner, nettbrett og lignende. Over halvparten av all internettbruk kommer gjennom disse kanalene. Og søkemotorene legger mer og mer vekt på hvor responsiv siden din er, altså hvor tilrettelagt den er for andre skjermstørrelser og bruk på andre plattformer enn PC’er.

Dette er toppen av isfjellet – men du kommer langt med det.

SEO er tidkrevende og krever nøye koordinering mellom markedsføring, innhold og en strategi for sosiale medier, men er et viktig verktøy for å drive ny trafikk til ditt nettsted og er en kunst stadig flere bedrifter må mestre.

En langsiktig strategi

Alle bedrifter som ønsker å være synlig på nett, bør ha en langsiktig strategi for deres digitale markedsføring. Og SEO er en stor del av det, fordi det er den eneste veien å gå. Flere og flere, begynner å bli bevisste på det, når de ser at kundemassen minker og at de går over til konkurrenter. Det er hard konkurranse om de mest brukte søkeordene, og den eneste veien å gå for å rangere høyt er å tenke i et langsiktig perspektiv, ha en strategi for den digitale markedsføringen – Og følge den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *