BankID på mobil

BankID kan brukes som innlogging på flere forskjellige måter. Den ene er at du bruker din tilsendte brikke til å logge den inn på sider på internett eller skrive under på elektroniske dokumenter. Den andre måten er å bruke en mobiltelefon som kodebrikke. Mobiltelefoner er personlige elektroniske verktøy som kan brukes til veldig mye.


Ønsker du å bruke mobilen din som kodebrikke for BankID må du først registrere telefonen i nettbanken som utstedte BankID for deg. Det er ganske fort gjort. Banken ønsker bare å kjøreen testkommunikasjon mellom banken og din telefon. Deretter velger du bare BankID på mobil når du ønsker å logge deg inn steder.

Når du velger dette blir du bedt om å skrive inn ditt mobiltelefonnummer og fødselsnummer. Når dette er gjort vil du se et kodeord på din dataskjerm som er det samme kodeordet på din telefon. Dette for å hjelpe deg med å vite at du er den som prøver å logge deg inn med din telefon. Når kodeordet er greit vil du få beskjed om å skrive inn en kode på din mobiltelefon, en kode som du har laget og er den samme hver gang. Lykke til.

Søk forbrukslån hos Loans.no

Forbrukslån